Test din privatøkonomi

Beregner: Har du optjent friværdi i din bolig?

I vores friværdiberegner får du et konkret estimat på, hvor meget friværdi du har optjent i din bolig i dag. For at få din beregning skal du blot besvare to spørgsmål, hvorefter du får dit resultat. Derefter kan du overveje, om du vil aktivere din friværdi.  

Har du set vores andre tests og beregnere?

Hvor meget kan du spare
ved at lånomlægge?

I vores omlægningsberegner får du et konkret estimat på, hvad du kan spare ved at lånomlægge i dag.

Hvilket realkreditlån
passer til dig?

I vores test får du hurtig og nemt et svar på, hvilken type realkreditlån, der passer til dig og dine behov.

Samlet billede af alle Finobos medarbejdere

Går du glip af besparelser lige nu?

Så mis ikke chancen for at udnytte markedets aktuelle muligheder til din fordel. Vores rådgivere finder frem til, hvad der er den helt rette løsning for dig.

Sådan fungerer vores friværdiberegner

Med vores friværdiberegner får du et konkret estimat på, hvorvidt og hvor meget friværdi, du har optjent i din bolig i dag. Din friværdi udgør forholdet mellem din boligs aktuelle værdi, og hvor meget gæld du har i boligen. Vores friværdiberegner giver dig derfor et godt indblik i, hvordan gældsforholdene i din bolig ser ud i dag. Det er relevant at vide, da din friværdi giver dig flere privatøkonomiske muligheder.

Husk dog at vores friværdiberegner blot giver dig et estimat, som er vejledende. Din præcise friværdi ændrer sig konstant, og det vil derfor kræve en økonomisk gennemgang fra en af vores uvildige rådgivere at udregne den. Der indgår nemlig flere variable i udregningen, som ændrer sig dag for dag og måned for måned. Det er din restgæld og værdien på din bolig. Det skyldes, at du potentielt afdrager på din boliggæld hver måned, mens priserne på boligmarkedet konstant ændrer sig.

Hold øje med din friværdi

Din friværdi er under konstant udvikling, og det er derfor vigtigt, at du løbende holder øje med den. Det er nemlig en god ide at kende din friværdi, da du kan optage lån i den. Og det lån kan du faktisk bruge på lige det, du har lyst til. Vores friværdiberegner giver dig derfor et godt præg om, hvad du potentielt har at gøre med.

Det er relevant for dig at kende din friværdi, da du fx kan bruge denne til renovering eller et højere rådighedsbeløb i en periode. Hvis du løbende holder øje med din friværdi og udviklingen på din boligs værdi, så stiller du dig dermed stærkt. Det skyldes, at hvis din bolig er steget i værdi, så er din friværdi formentligt også. Hvis du ikke har optjent friværdi, så kan det skyldes, at du ikke afdrager på dine lån, eller at din bolig er faldet i værdi, siden du købte den.  

Scroll to Top

Går du glip af besparelser lige nu?

Få en gratis 5-minutters telefonisk sparring. Lad os kort vende dine muligheder pr. telefon og vurdere, om du kan stilles bedre end i dag.