Omlægning af lån sparede par for 74.000 kr. årligt 

Karoline Lykke

Finansiel skribent

Ligesom du måske får lavet et årligt forsikringstjek eller indhenter prisoverslag, når du skal bruge en håndværker, så er løbende økonomitjek godt givet ud.

Du kan nemlig potentielt hente store gevinster på fx dit boliglån, både når renten stiger og falder, eller hvis din økonomi ændrer sig. Et godt eksempel på omlægning af lån er Rikke og Kasper, som vi kom i kontakt med, da de var nysgerrige på deres muligheder for besparelser gennem uvildig finansiel rådgivning. Med vores hjælp og justeringer fik parret hele 73.800 kr. ekstra mellem hænderne hvert år.

Det startede med et uforpligtende økonomitjek

Rikke og Kasper ejer en villa i Herningområdet, som de havde et banklån og et fastforrentet realkreditlån i. Det midtjyske par ønskede mere økonomisk frihed i deres hverdag, så de bedre kunne stå imod prisstigninger og få mere overskud til familierejser. 

Vi vurderede hurtigt, at et økonomitjek var vores bedste udgangspunkt til at vurdere deres muligheder. På den måde kunne de møde os personligt og få uafhængig økonomisk rådgivning med en grundig gennemgang af deres økonomi, der både kunne give dem overblik og lade os komme med konkrete forslag til optimerende ændringer. Vores første møde havde til formål at kortlægge, hvor og hvordan parret kunne spare penge i lige netop deres økonomi og nuværende økonomiske set-up. Her kunne vi samtidig vise dem, hvordan deres eksempel på en omlægning af deres lån kunne se ud.

To personer, én boligøkonomi

På mødet viste det sig, at parret havde flere muligheder for besparelser. Rikke og Kasper havde et fastforrentet realkreditlån på 4.050.000 kr. samt et banklån på 450.000 kr., som de betalte 10.200 kr. i samlet ydelse for hver måned. Men vi så samtidig, at parrets herningbaserede villa potentielt var steget i værdi, siden de købte den. Og netop den værdistigning gav os gode muligheder for at sikre parret besparelser. Vi kunne samtidig give parret et estimat for, hvilken besparelse de potentielt kunne opnå ved omlægning af deres boliglån.

Rikke og Kasper indvilgede i at få en ny vurdering af deres bolig, mens de var åbne for et bankskifte. Efter vurderingen viste det sig, at deres villa var steget hele 15 pct. i værdi. Med den viden kunne vi henvende os til forskellige banker og forhandle tilbud på parrets vegne. 

Skema med tal eksempler før og efter mødet vedrørende låneomlægning

Grundet værdistigningen var det muligt for os at sænke parrets belåning og rykke deres banklån ind under deres realkreditlån ved at lave en låneomlægning. Denne løsning gav dem en månedlig besparelse på
ca. 
6.150 kr., svarende til ca. 73.800 kr. årligt. 

Vi oplever, at 9 ud af 10 kan spare penge

Din økonomi er unik, og der er mange privatøkonomiske forhold, vi kan justere på, så din økonomi giver dig flere muligheder og passer bedre til dine nuværende behov. Vores interesser er dine interesser, og tjener først penge, når vi har sparer dig for penge. Vi arbejder desuden 100% uvildigt og er godkendt af Finanstilsynet. Sammen gennemser vi din økonomi og finder ud af, hvordan en omlægning af dine lån kan se ud.

Går du glip af besparelser lige nu?

Prøv uvildig økonomisk rådgivning og lad os tjekke for dig. Vi går din privatøkonomi igennem med dig og viser dig dine unikke muligheder helt gratis og uforpligtende. Snyd ikke dig selv for et bedre økonomisk set-up:

Vil du holde dig opdateret på markedets udsving?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når du har mulighed for at opnå besparelser.

Navigation

Læs videre her:

Mand stabler mønter fra sin opsparing
Opsparingsformer: Hvilke skal du vælge?
En opsparing giver dig tryghed og økonomisk sikkerhed, når uforudsete udgifter opstår, eller din situation ...
Se artiklen
Fire råd til førstegangskøbere
Fire råd til førstegangskøbere
Skal du købe din allerførste bolig? At købe sit første hjem er en spændende proces, ...
Se artiklen
Scroll to Top

Går du glip af besparelser lige nu?

Få en gratis 5-minutters telefonisk sparring. Lad os kort vende dine muligheder pr. telefon og vurdere, om du kan stilles bedre end i dag.