Test din privatøkonomi

Test: Hvor stærk er din privatøkonomi?

I vores test får du svar på, om du har en sund privatøkonomi, om der er plads til forbedringer, eller om du bør styrke den. For at få dit svar på, om du har en sund privatøkonomi, skal du besvare seks simple spørgsmål.

Har du set vores andre tests og beregnere?

Hvor meget kan du
købe bolig for?

I vores boligkøbsberegner får du et konkret estimat på, hvor meget du kan købe bolig for i dag.

Har du optjent
friværdi i din bolig?

I vores friværdiberegner får du et konkret estimat på, hvor meget friværdi du har optjent i din bolig i dag.

Samlet billede af alle Finobos medarbejdere

Går du glip af besparelser lige nu?

Så mis ikke chancen for at udnytte markedets aktuelle muligheder til din fordel. Vores rådgivere finder frem til, hvad der er den helt rette løsning for dig.

Sådan fungerer vores privatøkonomi test

I vores test ’’Hvor stærk er din privatøkonomi?’’ skal du besvare 6 spørgsmål, hvorefter du får dit resultat. Dit resultat vurderer konkret, hvorvidt du har en sund privatøkonomi, eller om den potentielt trænger til forbedringer. Du får derfor et hurtigt indblik i, om der kan være nogle punkter, du kan ændre og på den måde opnå en sund privatøkonomi. Spørgsmålene i testen fokuserer sig bl.a. på, hvordan du håndterer din privatøkonomi i dag.

Det er vigtigt for os at understrege, at dit resultat blot er et hurtigt, vejledende eksempel. En korrekt og præcis vurdering af, om du har en sund privatøkonomi, vil kræve en fuld økonomisk gennemgang. Testen giver dig derfor blot et estimat, der kan gøre dig klogere. For at give dig konkrete forbedringsforslag, så har vores rådgivere behov for at se det fulde billede. Du skal derfor ikke tage det tungt, hvis du ikke får det resultat, du måske regnede med at få. 

En sund privatøkonomi giver flere muligheder

Der er findes forskellige holdninger til, hvad en sund privatøkonomi er. Fra et fagligt perspektiv så er en sund privatøkonomi grundlæggende, at dine indtægter overstiger dine udgifter. Det betyder dermed, at du har overskud, når du når slutningen af måneden. Dit forbrug må derfor ikke blive højere end dit rådighedsbeløb, så du ender med at skylde penge eller fx trække fra din opsparing.

En sund privatøkonomi handler dog ikke kun om, hvad der er foran dig kortsigtet. Kortsigtet giver et overskud dig naturligvis mulighed for få råd til de ting, du ønsker. Men det handler også om at håndtere din privatøkonomi mere langsigtet. Måske drømmer du om at købe en bolig, holde bryllup eller at gå tidligere på pension. Hvis ønsker som disse skal indfries, så er det vigtigt, at du arbejder hen imod det. Det gør du ved at lave målsætninger og lægge planer, der får dig tættere på det, du drømmer om.

Scroll to Top

Går du glip af besparelser lige nu?

Få en gratis 5-minutters telefonisk sparring. Lad os kort vende dine muligheder pr. telefon og vurdere, om du kan stilles bedre end i dag.