Forventet forbrugerprisfald i efteråret

Karoline

Forfatter: Karoline Lykke

Kommunikationsansvarlig

Efter vi har set den højeste inflation i 40 år, hvor især energi- og fødevarepriserne har været påvirket, er der nu udsigt til et potentielt forbrugerprisfald i efteråret.

Faldende råvarepriser baner vejen

Ifølge TV2 har Coop meldt ud, at de forudser forbrugerprisfald i efteråret på en række dagligvarer, da råvarepriserne er faldet. Hvis råvarepriserne fortsat falder eller holder samme lavere niveau, betyder det, at du potentielt kommer til at mærke det ude i dagligvarebutikkerne, når du betaler for din indkøbskurv i efteråret.

Prisstigningerne i 2022 skyldes blandt andet krigen i Ukraine, der skabte og stadig skaber stor usikkerhed på det europæiske marked. Som følge af prisstigningerne er forbrugernes købekraft blevet svækket. Det har været med til at mindske efterspørgslen på især benzin, varme og el, mens mange er begyndt at handle billigere varer i dagligvarebutikkerne.

Der er dog som udgangspunkt ikke udsigt til, at vi kommer direkte tilbage til det samme niveau. Priserne kommer formentligt til at ændre sig med små forbrugerprisfald ad gangen.

Skal vi finde dine besparelser?

Når vi siger, at vi kan sikre dig besparelser, så er det ikke tom luft.
Vores erfaring viser, at vi med uvildig finansiel rådgivning kan hjælpe 9 ud af 10 med at spare penge gennem bl.a. forhandling og låneomlægning.

Dit overskud starter her:

Vil du holde dig opdateret på markedets udsving?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når du har mulighed for at opnå besparelser.

Navigation

Læs videre:

Friværdi i bolig
Hvordan fungerer lån i friværdi?

Hvis du har betalt afdrag på dit boliglån, eller hvis prisen på din bolig er …

Se artiklen
Kvinde sidder ved bærbar computer
Nationalbanken hæver renten

Nationalbanken hæver renten med virkning fra d. 16. december 2022. Renten hæves med 0,5 procentpoint, …

Se artiklen
Scroll to Top