Forventet forbrugerprisfald i efteråret

Karoline Lykke

Finansiel skribent

Efter vi har set den højeste inflation i 40 år, hvor især energi- og fødevarepriserne har været påvirket, er der nu udsigt til et potentielt forbrugerprisfald i efteråret.

Faldende råvarepriser baner vejen

Ifølge TV2 har Coop meldt ud, at de forudser forbrugerprisfald i efteråret på en række dagligvarer, da råvarepriserne er faldet. Hvis råvarepriserne fortsat falder eller holder samme lavere niveau, betyder det, at du potentielt kommer til at mærke det ude i dagligvarebutikkerne, når du betaler for din indkøbskurv i efteråret.

Prisstigningerne i 2022 skyldes blandt andet krigen i Ukraine, der skabte og stadig skaber stor usikkerhed på det europæiske marked. Som følge af prisstigningerne er forbrugernes købekraft blevet svækket. Det har været med til at mindske efterspørgslen på især benzin, varme og el, mens mange er begyndt at handle billigere varer i dagligvarebutikkerne.

Der er dog som udgangspunkt ikke udsigt til, at vi kommer direkte tilbage til det samme niveau. Priserne kommer formentligt til at ændre sig med små forbrugerprisfald ad gangen.

Går du glip af besparelser lige nu?

Prøv uvildig økonomisk rådgivning og lad os tjekke for dig. Vi går din privatøkonomi igennem med dig og viser dig dine unikke muligheder helt gratis og uforpligtende. Snyd ikke dig selv for et bedre økonomisk set-up:

Vil du holde dig opdateret på markedets udsving?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når du har mulighed for at opnå besparelser.

Navigation

Læs videre her:

Mand stabler mønter fra sin opsparing
Opsparingsformer: Hvilke skal du vælge?
En opsparing giver dig tryghed og økonomisk sikkerhed, når uforudsete udgifter opstår, eller din situation ...
Se artiklen
Fire råd til førstegangskøbere
Fire råd til førstegangskøbere
Skal du købe din allerførste bolig? At købe sit første hjem er en spændende proces, ...
Se artiklen
Scroll to Top

Går du glip af besparelser lige nu?

Få en gratis 5-minutters telefonisk sparring. Lad os kort vende dine muligheder pr. telefon og vurdere, om du kan stilles bedre end i dag.