Nationalbanken hæver renten

Karoline Lykke

Finansiel skribent

Nationalbanken hæver renten med virkning fra d. 16. december 2022. Renten hæves med 0,5 procentpoint, så den nu vil ligge i 1,75 procent. Nationalbankens rentestigning er et resultat af, at Den Europæiske Centralbank i går valgte at hæve sin rente med 0,5 procentpoint.

Hvad betyder det for dig, når Nationalbanken hæver renten?

Overordnet kommer rentestigningen til at betyde 2 ting, der kan have indflydelse på dig:

1. Variabelt forrentede lån bliver dyrere
Hvis du har et variabelt forrentet lån som fx banklån, F-kort, KortRente eller FlexKort kommer du til at betale højere afdrag.

2. Det bliver sværere at optage lån til boligkøb
Hvis du er førstegangskøber, kan det være svært at få lov til at låne penge til dit boligkøb. I og med at renten på variabelt forrentede lån stiger, er det nødvendigt, at din økonomi har råderum til, hvis renterne stiger yderligere. Din økonomi skal derfor have et vis rådighedsbeløb, før du kan blive godkendt til at optage variable lån, der typisk har en kortere løbetid end de fastforrentede lån. 

Hvad kan du gøre for at imødekomme rentestigningen?

Det bedste, du kan gøre, er at overveje dine muligheder. Måske vil en låneomlægning til en fast rente give mening for dig nu, så du kan have ro i maven og ikke skal bekymre dig om en potentiel udsigt til yderligere rentestigninger. En anden mulighed er også at få en genvurdering af din bolig, hvormed du potentielt kan få rykket dit banklån ind under dit fastforrentede realkreditlån ved en låneomlægning.

Går du glip af besparelser lige nu?

Prøv uvildig økonomisk rådgivning og lad os tjekke for dig. Vi går din privatøkonomi igennem med dig og viser dig dine unikke muligheder helt gratis og uforpligtende. Snyd ikke dig selv for et bedre økonomisk set-up:

Vil du holde dig opdateret på markedets udsving?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når du har mulighed for at opnå besparelser.

Navigation

Læs videre her:

Mand stabler mønter fra sin opsparing
Opsparingsformer: Hvilke skal du vælge?
En opsparing giver dig tryghed og økonomisk sikkerhed, når uforudsete udgifter opstår, eller din situation ...
Se artiklen
Fire råd til førstegangskøbere
Fire råd til førstegangskøbere
Skal du købe din allerførste bolig? At købe sit første hjem er en spændende proces, ...
Se artiklen
Scroll to Top

Går du glip af besparelser lige nu?

Få en gratis 5-minutters telefonisk sparring. Lad os kort vende dine muligheder pr. telefon og vurdere, om du kan stilles bedre end i dag.