Sådan laver du et solidt feriebudget

Karoline Lykke

Finansiel skribent

Før du kan tage solbrillerne på og stige ombord på flyet til lunere himmelstrøg, vil din økonomi takke dig for at have skabt overblik over udgifterne på forhånd. For selvom ferierejser er nogle af årets klare højdepunkter, så er det også nemt at blive solskoldet på pengepungen.
I dette indlæg gennemgår vi, hvordan du laver et solidt feriebudget.

Bestem dit maxforbrug hjemmefra

Når du først er ankommet på ferie, kan små beløb på måltider, oplevelser og souvenirs hurtigt løbe løbsk. Men hvis du sætter et loft på dit maxforbrug for rejsen i dit feriebudget hjemmefra, er det lettere at holde overblik løbende. Dit overblik bør derfor starte inden afrejse.

Til at starte med kan du med fordel sammenligne priser på nogle af de mange digitale sammenligningssider for både fly- og hotelrejser. Du kan også overveje, om det vil give mening for dig at holde øje med et godt tilbud på en afbudsrejse. Så har du måske plads til et højere forbrug, mens du er afsted.

De største rejseomkostninger vil ofte bruges på fly og hotel, og når de er fastlagt, kan du dykke ned i rejsens resterende udgifter.

Udfyld udgiftsposter for rejsen

Det er let at glemme de omkringliggende udgifter, der også udgør en stor del af omkostningerne til rejsen. Det kan være alt fra transport til og fra lufthavnen, solcreme, nyt badetøj eller måske et spontant museumsbesøg.

For at få et komplet overblik, kan du inddele dit feriebudget i tre kategorier med dertilhørende udgiftsposter:

Solidt feriebudget skema

Hvis du har købt en pakkerejse med både fly, hotel og mad, kan du blot fjerne disse udgiftsposter fra din liste.

Download: Budgetskabelon til hverdagen

Få mest muligt ud af din økonomi

Vores vigtigste opgave er at finde de muligheder, der sikrer dig bedre vilkår og flere penge mellem hænderne gennem uvildig finansiel rådgivning. Uanset hvad end du drømmer om et nyt hjem, et højere rådighedsbeløb eller måske blot et bedre økonomisk overblik.

Går du glip af besparelser lige nu?

Prøv uvildig økonomisk rådgivning og lad os tjekke for dig. Vi går din privatøkonomi igennem med dig og viser dig dine unikke muligheder helt gratis og uforpligtende. Snyd ikke dig selv for et bedre økonomisk set-up:

Vil du holde dig opdateret på markedets udsving?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når du har mulighed for at opnå besparelser.

Navigation

Læs videre her:

Mand stabler mønter fra sin opsparing
Opsparingsformer: Hvilke skal du vælge?
En opsparing giver dig tryghed og økonomisk sikkerhed, når uforudsete udgifter opstår, eller din situation ...
Se artiklen
Fire råd til førstegangskøbere
Fire råd til førstegangskøbere
Skal du købe din allerførste bolig? At købe sit første hjem er en spændende proces, ...
Se artiklen
Scroll to Top

Går du glip af besparelser lige nu?

Få en gratis 5-minutters telefonisk sparring. Lad os kort vende dine muligheder pr. telefon og vurdere, om du kan stilles bedre end i dag.